Помощ при покупка

Избор на модел

В този раздел ще предоставим ценна информация, която ще Ви помогне да изберете Вашия любим робот за почистване.

Знаете ли, че iRobot така е патентовал системата с две срещуположно въртящи се четки, че никоя друга марка в света не може да използва тази технология. Обърнете внимание- когато повдигнете и обърнете един робот, ще забележите, че само iRobot има две основни четки, които повдигат и събират и по едрите замърсители.  В това отношение iRobot е една крачка пред всички останали конкуренти и така ще остане.

Друг важен фактор, който трябва да знаете е дали марката, която избирате има гаранционно обслужване в България и още по-важното- дали има след гаранционно обслужване. Много често питайки търговците, кой поема гаранционното обслужване, отговорт е „При нас…“, но може ли един онлайн магазин да продава роботи и да поддържа сервиз. И да има такива фирми, те са няколко в България. При iRobot, трябва да знаете, че „България сервиз груп“ е официалния сервиз. Там се поддържат в наличност резервни части и сервизни роботи и за по- стари модели. Ние в „Авангардни Енергийни Системи“, също ремонтираме и поддържаме части за почти всички модели, които продаваме. 

Пазете се от покупката на робот с неясен произход, OEM бранд или от търговци които продават „всичко“, та и „интелигентни“ роботи. Известен факт е, че ако нещо там се случи с Вашия робот, те или ще ви го заменят с нов, или ще са длъжни да ви върнат парите, в най- добрия случай. Но какво се случва след като изтекат 2-те години гаранция. Общо взето отговорът е „Нищо не можем да направим…“

Доверете се на  перспективен бранд, за който ще сте сигурни, че ще ползвате 5-6-7-8 години, а след това ще можете да подарите на свои роднини или приятели, а те срещу цената на една батерия и нови четки и филтри, ще могат да го ползват още дълго време.

Другото, което трябва да имаме предвид е каква поддръжка ще изисква робота. Роботът е автономен, почиства перфектно целия дом, освобождава ни ценно време, но ние трябва да се грижим за него, за да ни се отплаща. И тук iRobot пак е с едни гърди напред- почти всички нови модели са със гумени срещуположно въртящи се четки екстрактори, които почти  не задържат косми по себе си. При косместите четки е добре след всеки цикъл да се почистват, защото в противен случай, ще се задръстят и роботът ще спре да почиства ефективно. При iRobot е достатъчно само веднъж в седмицата да почиствате екстракторите, докато при други марки това е редно да се случва след всеки цикъл. Обърнете внимание на този факт.

Помислете- искате ли да притежавате уж автономен робот, след който да вървите и да му берете грижите, след всяко почистване, ако ще да е с най- мощния процесор и „най- умната навигация“…

И така- вече сте избрали добра марка, сега е добре да видим кой модел.

На първо място е добре да изходим от въпроса каква площ и колко помещения ще почистваме.
Ако жилището ни не е голямо, може би не е нужно да вземем най- високия клас робот- имайте предвид, че и най- бюджетният модел Roomba почиства перфектно до 60 кв. метра. 

Добре е да обърнем внимание има ли в жилището ни много килими– Roomba се справя чудесно с килимите, докато  моповете или комбинираните роботи ги избягват… Ако имате много килими е добре да погледнете и най- новия модел iRobot Roomba J7 Combo, който е въоражен с моп, който повдига сам при качване на килими.

Ако имате домашен любимец. Задължително, ама задължително модел с гумени екстрактори- в противен случай  роботът ще се задръства и няма да работи пълноценно.

Ако имате “СОТ” в дома е добре да настроите датчиците така, че да не индикират движение по подовете- в противен случай роботът може да задейства Вашия “СОТ”, когато е включен.

Прахосмукачка робот, Прахосмукачка робот с моп или само моп? Повечето хора искат да си решат въпроса с почистването с един комбиниран уред. Толкова ли са глупави тези производители, че не произвеждат само комбинирани уреди? Това е малко подобно на въпроса- перална и сушилня отделно или комбинирано? 

Практиката показва, че комбинирания уред далеч не предоставя толкова качествено почистване, колкото отделните. В общия случай ние препоръчваме прахосмукачките роботи в чист вид. Защото най-големия ежедневен замърсител е прахта и дребните отпадъци. Комбинираните уреди не се качват върху килими (с изключение на iRobot Roomba J7 Combo), а също така и не могат да осигурят толкова качествено изсмукване на прахта и отпадъците.

Ако имате черни настилки е добре да тествате робот преди да закупите. Датчиците за стълби н много марки роботи разпознават черните подове като „пропаст“ и отказват да работят върху тях.

Безплатен тест на избрания от вас модел. Това ще ви гарантира, че сте направили правилния избор. Все пак избирате този „верен приятел“ минимум за следващите 5-8 години. Дамите знаят най-добре как се избира партньор в живота. Ние в „Авангардни Енергийни Системи“ предоставяме повечето модели за безплатен тест във Вашия дом. Възползвайте се!