Новини

Xiaomi пуска на пазара ултратънката прахосмукачка MIJIA

Xiaomi разшири гамата си роботи прахосмукачки с пускането на ултратънката прахосмукачка MIJIA. Продуктът е най-тънък в сравнение с предишните модели, като е с височина 5,5 см. Свръхтънкият робот-прахосмукачка MIJIA използва популярната технология LiDAR, за да постигне интелигентно избягване на препятствия. В резултат на тънката конструкция роботът може да се побира под мебели, които до сега са били като труднодостъпни места в дома. Xiaomi твърди, че е извършил някои статистически изследвания преди създаване на дизайна на робота. Едно такова изследване показва, че ако височината на робота е в рамките на 6 см, повече от 80% от пространството под мебелите може да бъде почистено. Интересното е, че изследването също така показва, че минималната граница на традиционните роботизирани прахосмукачки е основно над 8 см или дори по-висока, а височината на дъното на мебелите в повечето домакинства в Китай е около 7 см. По този начин тази нова прахосмукачка решава този проблем.

Тънкия робот разполага с ToF сензор и предна камера, които подпомагат възможностите за визуална навигация.

Мощността на засмукване може да бъде градуирана на 4 нива в зависимост от интензивността на замърсяванията. Основното ниво има по-малко шум, докато супермощното ниво е идеално за смучене на килими.

За функцията моп има вграден 200 мл. резервоар за вода с 3 степени на електронно регулиране на обема вода, а отделно на това потребителя има възможност за избор на ниво на упражнявано налягане.

Както при другите интелигентни продукти на Xiaomi, ултратънкият робот за почистване MIJIA също може да се управлява дистанционно чрез приложението MIJIA.