Новини

Viomi пуска прахосмукачката Alpha 2 Pro Robot с всестранно откриване на препятствия

През февруари тази година дъщерната компанията на Xiaomi наречена Viomi пусна комбиниран робот-прахосмукачка Alpha 1C за сухо и мокро почистване. Едва два месеца по-късно компанията пусна модернизиран модел наречен Viomi Alpha 2 Pro Robot прахосмукачка. Продуктът се продава официално вече на пазара за около 537 долара.

Viomi Alpha 2 Pro използва AI лазерен радар (LDS) система, която може да сканира голяма площ. Освен за откриване на препятствия отпред, лазерният радар може да открива и препятствия отстрани на прахосмукачката. Благодарение на това той може да постигне сканиране в реално време на 180 ° и разстояние за наблюдение от 8 метра. Освен това радарната система не се влияе от светлинни условия, тъй като е ефективна и в тъмно. Твърди се, че вакуумът е способен да разпознае 150 различни вида препятствия.

Освен това Viomi Alpha 2 Pro разполага и с допълнителна системата за автоматично депозиране на сухия отпадък AI-Dumping 3.0. Системата може да обслужи целия процес на почистване и изхвърляне на прахта извън контейнера на робота чрез тройно филтриране. Активният въглен, използван в торбичката за прах, има до 99,99% антибактериално свойство и ефективно предотвратява размножаването на бактериите. Той също така може да филтрира прах, алергени, бактерии и други вредни вещества.

Alpha 2 Pro също има преработено разположение на въздуховодите, различно от това на други роботизирани прахосмукачки. Новият дизайн съкращава дължината на въздуховода с близо 60%.