Новини

Xiaomi Roborock S7 с подобрено почистване

Поддържаната от Xiaomi Roborock обяви най-новия си роботизиран моп с мощен вакуум наречен Roborock S7. Голямата нова промяна е в технологията за почистване Sonic Mopping. Новата подложка вибрира с честота 50Hz с до 3000 пъти в минута, позволявайки мопа да търка подовиte повърхности, а не просто да се плъзга по тях като миналите модели. Това позволява робота да се справя много по-добре със засъхнали петна и трудно почистващи се повърхности.

Новост е ултразвуковото разпознаване на настилките, чрез което мопът може да се повдига с 5 мм, когато извършва почистването си на равните твърди настилки, за да се предотврати намокряне на ивици от килими и мокети. Друго ново допълнение е изцяло гумената основна четка, вероятно вдъхновени от добрите резултати на iRobot, които от години работят с подобна технология.

Навигацията е с опростената технология LiDAR сензори, но за сметка на това производителя твърди, че всмукателната мощност на робота е 2500 Pa.

Капацитетът на контейнера за прах е 470 мл, докато резервоарът за вода побира до 300 мл. Батерията е с внушителните 5200 mAh, което трябва да осигури до 3 часа автономно почистване в тих режим на почистване и с минимално водно впръскване. Както повечето съвременни роботи повечето управленски контрол от страна на потребителя се извършват чрез приложенията Roborock или Mi Home.

Предвидено е първите продажби в САЩ да започнат на 24 март 2021г., а след това и в Европа. За сега е обявено, че в комплект ще се предлага и автоматична докинг станция, по подобие на моделите iRobot Roomba i7+ и S9+, която ще изпразни контейнера за прах вместо вас.