Новини

Xiaomi Mi robot ревю

Отдавна мина времето в което китайските технологии „догонваха“ технологиите на Запада. Доказали са го с мобилни телефони, лаптопи и таблети,а сега го доказват, за пореден път, с роботизираните прахосмукачки. Една от тези нови „перли“, които идват от Китай, е вакуумно почистващия робот Xiaomi Mi.

Xiaomi Mi?

Името ви е познато покрай страхотните телефони, електрическите скутери и потребителска електроника, която те произвеждат. Добро качество на добри цени. Xiaomi направиха една голяма крачка напред с новат роботизирана прахосмукачка.

Дизайнерите на Xiaomi я направиха с типичната кръгла форма и снежно бял цвят. Защо бял? Е, снежно бялият нюанс придава усещане за чистота. Когато използвате Xiaomi Mi, вие може да почуствате чистотата само докато я гледате как работи.

В крайщата му има защитна броня. Нейната мека повърхност позволява на Xiaomi Mi да докосва повърхности, без да прави никакви щети. Ще се радвате като го наблюдавате как отскача от масата до фотьойла, като плоска бяла топка на колела.

От горната страна на робота ще видите два бутона. Един от тях е Power бутона, който има три функции. Натиснете го веднъж и Xiaomi MI ще започне да почиства автоматично. Когато го натиснете втори път, роботът ще влезе в режим на почистване на място или „Spot-clean“ и трето- ако го задържите за известно време, той изключва робота.

mi-5

Вторият бутон е „Home“бутонa. Когато натиснете този бутон, Xiaomi Mi ще се прибере на зарядната си база.

С какви аксесоари идва Xiaomi Mi?

Базата на Xiaomi Mi е толкова бяла, колкото самия робот. Тя играе ролята на мощно зарядно устройство, което зарежда батерия, която има невероятните 5200 mAh.

Другият аксесоар, който получавате с Xiaomi Mi, е почистващ инструмент. Това е инструментът, който ще използвате, за да почистите четките на бота от космите и мръсотията.

Xiaomi Mi отдолу

xiaomi-mi-robot-bottom

Поглеждайки  Xiaomi Mi отдолу, ще видите три колела, едното от които е ротационно. „Ротационна“ е също така добро определение и за страничната въртящата се четка. За разлика от основната, спирална четка, която също е тук, тази четка помага за почистване около ъглите.

Как чисти Xiaomi Mi?

Подобно на всички подобни ботове, Xiaomi Mi се гордее с „интелигентното почистване“. Можете да го оставите спокойно на мира и той ще свърши цялата работа за Вас.

Главната четка е проектирана да работи както върху твърди подове, така и върху килими и мокети. По отношение на отпадъците, единственият проблем, който този бот има, е с по-финия прах или захар върху дебели килими. Е, той ще ги изсмуче, но това ще отнеме повече време, отколкото примерно при iRobot Roomba.

На върха на робота, ще видите огромен кръг над двата основни бутона. Това е лазерният сензор за оразмеряване на обема. Xiaomi Mi ще сканира къщата Ви, за което ще помогнат и 12-те допълнителни лазерни сензора, разположени отдолу.

По принцип, всичко, което трябва да направите, е да поставите зарядното устройство на пода, някъде, където Xiaomi Mi да открива лесно. 

Но как работи от разстояние без да съм там?

Добър въпрос- и прост отговор – с приложението Xiaomi Mi.

Можете да изтеглите безплатно това приложение, след като сте закупили робота. Когато го направите, можете да го активирате дистанционно, за да почистите дома си.

 

Предимства на Xiaomi Mi

Обикновено, кръглите вакуумни роботи могат да бъдат трудно маневрени. Но не и Xiaomi Mi. Тя може да се движи бързо и да се върти също толкова бързо; всъщност той може да се върти на 360 градуса.

Но не става дума само за скоростта на въртене с този робот. Xiaomi Mi е 9,6 см. висок. Ако сте имали някакви притеснения, че няма да чисти добре под мебелите, не се притеснявайте – височината му позволява да се плъзга под всякакви мебели.

Време на работа на батерията
Както бе посочено, батерията на Xiaomi Mi е 5200 mAh. Това ще му позволи да работи непрекъснато почти три часа.

Шумови нива?

Xiaomi Mi не е съвсем мълчалива, но далеч не е и шумна. Всъщност е малко по-шумна шума от валящ дъжд навън. Получавате продукт с успокояващ фонов звук, който не Ви пречи да си почивате или да си вършите друга работа в къщи.

Лесна поддръжка

От всички части, които съставляват Xiaomi Mi, ще трябва само да поддържате само четири – батерията, основната четка, страничната четка и филтъра. Изчислявайки разходите, ще видите че са близки до ползването на обикновена прахосмукачка.

Работи перфектно върху твърди подове

Килимите може би я затрудняват леко, но не може да се отрече, че Xiaomi Mi почиства твърдите подове по-бързо от повечето конкурентни роботи. Това включва всички типове отпадъци- малки и големи.

И като заключение

Xiaomi Mi е в класа на достойните ботове за Вашия дом. Той ще работи самостоятелно и ще почиства твърдите подове за кратко време. Въпреки че не може да се сравнява с високия клас на роботи като iRobot Roomba, Xiaomi Mi ще Ви остави с чиста къща и усмивка на лицето. 🙂