Новини

Segway-Ninebot пуска на пазара роботизираната косачка за трева Segway Navimow

Роботът косачка се рекламира като първият в света ултра-тих интелигентен робот за косене на трева. Роботът елиминира стресиращата процедура, свързана с ръчно бутане на косачка и не се нуждае от човешка намеса.

Navimow приема EFLS (Exact Fusion Locating System) система за позициониране на синтез, използвайки сателитния сигнал на глобалната система за позициониране, чрез RTK (диференциално позициониране в реално време) за постигане на прецизно позициониране на открито, може независимо да планира оптималния работен път, и лесно разполагате със идеално зелено ниво, подобно на килим. Освен, че тази косачка робот може да свърши работата сама, след като е зададен нужния път за нея чрез приложението, тя ще подобри ефективността на косенето до шест пъти, спрямо други методи на косене.

В допълнение, Navimow също така интегрира различни други геофизични сензорни данни за подпомагане на позиционирането, като инерционна навигация, одометър, геомагнитна информация, диференциален барометър и т.н., и може да работи стабилно дори когато сателитният сигнал е временно слаб.

Роботизираната косачка разполага с оригинална технология за спиране движението на острието, като тази технология за безопасност може добре да защити игриви деца или домашни любимци. Освен това е оборудван с ултразвуков сензор, който може да възприема заобикалящата среда в реално време, да избягва безопасно препятствия и да избягва сблъсъци.

Segway заяви, че най-високият децибел, когато Navimow се използва, е само 54 децибела, което е по-ниско от повечето 60 децибела в бранша.

Според различните площи на косене, Navimow предлага четири модела за избор, отговарящи на диапазон от 500-3000 квадратни метра морава.

Очаква се Segway Navimow да влезе в продажба към средата на тази година.